FCK – AGF: Stem på Man of the Match

0

Efter pragtpræstationen for to uger siden mod FC Midtjylland, skulle AGF forsøge at holde fast i momentum, i en af de absolut sværeste kampe i programmet – FC København på udebane.

Der var på forhånd lagt op til et brag af en fodboldkamp, med 30.000 billetter solgt, og flere tusinde GF-fans havde taget turen til hovedstaden. Selve kampen var dog, langt henad vejen, ikke den store fodboldoplevelse.

FCK satte sig som forventet på spillet fra kampens start, og var spilstyrende det meste af kampen igennem, selvom De Hviie, klædt i den spritnye røde udebanetrøje, stod godt fast i defensiven og holdte hjemmeholdet fra mange store chancer, lykkedes det Lukas Lerager at snyde Jesper Hansen på et langskud i første halvlegs tillægstid, og således stod David Nielsens mandskab med ryggen mod muren til anden halvleg.

Det blev langt fra noget offensivt festfyrværkeri, men det lykkedes alligevel for gæsterne, at sætte sig mere på spillet i anden halvleg, hvor FCK ikke havde meget at byde på, rent offensivt.

Ikke desto mindre, så det længe ud til, at hovedstads-holdet ville kæmpe en 1-0 sejr hjem, indtil AGF i kampens døende minutter blev tildelt et kontroversielt straffespark, som Patrick Mortensen på yderst kølig vis tog sig af, og sikrede derved et vigtigt point, og ikke mindst en succesoplevelse for David Nielsens mandskab.